Home


De Houtkamp 25
9221 SC Rottevalle
Tel: 0512-341153
E-mail: info@tine.nuSabaaydi

Tine.nu met de laatste nieuwtjes en aanbiedingen


Segmentale massage

Segmentale massage


Een verantwoorde , therapeutische aanvulling aan de bestaande technieken.

Uit onderzoek blijkt dat er in het menselijk lichaam samenhangende structuren bestaan. Ze zijn samengesteld uit een deel van het ruggenmergsegment, zenuw van ruggenmerg, een inwendig orgaan, spier, bot en huid. Deze samenhangende structuur wordt metameer genoemd. Kenmerkend hiervoor is, dat de verschillende onderdelen elkaar kunnen beïnvloeden.
Denk maar aan het verschijnsel uitstralende pijn in de linkerarm bij hartklachten.

Segmentale Massage Therapie gebruikt therapeutische massagetechnieken en manipulaties, die buiten het gebied van Klassieke Massage en Sportmassage vallen, om veel voorkomende klachten te kunnen behandelen.

Wat voor behandelingen je kunt verwachten?


- Mobilisatie van gewrichten
- Goede nek- schoudermassage
(Sommige van deze grepen kunnen gevoelig zijn)

Maar ook de buikmassage is heel effectief.


Hoe wordt Segmentale Massage Therapie gegeven?

- Liggend op een tafel.
- Op de blote huid.Bij de klassieke massage kunnen ook de volgende methodes toegepast worden:
- Moxa
- Guasha
- Cupping

Moxa

Moxa

Bij de massage op de blote huid kan gebruik gemaakt worden van Moxa, een kruid dat wordt ingezet om warmte toe te dienen en gezien kan worden als natuurlijke infraroodwarmte.

Guasha

Guasha

Een revolutionaire chinese ontgiftings- en stimuleringstherapie.Guasha betkent ‘schrapen’. Het behandelen van de huid van hoofd en buik heeft een integraal reflex-effect op je gehele systeem, in het byzonder mbt ontgifting, stimulering van het immuunsysteem, oplossen van blokkaden, ondersteuning van de bloedsomloop, pijnbehandeling en ontspanning.

De preventieve Guashabehandeling kan een belangrijke rol spelen bij het reguleren van lichaamsfuncties, herstel en vitaliseren van het immuunsysteem, ondersteuning van het energieniveau en verwijderen van blokkades.

Cupping

Cupping

Een andere succesvolle methode bij massage op de blote huid is Cupping. Met behulp van warmte wordt de huid in een glazen cup vaccuum gezogen. Cupping veroorzaakt diepe doorbloeding in spieren. Verzuring in spieren kan hiermee snel en goed behandeld worden.